📆 Agenda

Datum Activiteit (20:00-24:00) Vrij spelen? Corvee Bestuurslid
30 augustus 2024 Vrijspelen; eerste speelavond na de vakantie

Ja


🏓 Vrij spelen

Op een normale speelavond wordt een deel van de zaal gebruikt voor competitiewedstrijden en de rest van de zaal is beschikbaar om vrij te spelen of te trainen. Er zijn vrijwel altijd voldoende tafels beschikbaar.

🏅 NBTF Competitie

Competitiewedstrijden worden in teamverband gespeeld in de Nijmeegse BedrijfsTafeltennis Federatie (nbtf.nl). Een team bestaat uit 3-5 spelers. Voor elke wedstrijd worden er 3 opgesteld die dan elk tegen de 3 tegenstanders spelen. Daarnaast wordt er nog een dubbel gespeeld, zodat een wedstrijd uit totaal 10 partijen bestaat. De wedstrijden beginnen om 20:00 uur en zijn meestal rond 23:00 uur klaar. De thuiswedstrijden worden gespeeld op vrijdag, maar uitwedstrijden kunnen ook op maandag, dinsdag of donderdag plaats vinden. Er zijn jaarlijks in drie klassen twee competities: een najaars- en een voorjaarscompetitie. Afhankelijk van het aantal teams per klasse wordt de competitie gespeeld op 10 tot 14 avonden.

🏆 Toernooien

De beste 6 spelers van elke klasse binnen de NBTF spelen na afloop van elke competitie een zeskamp. De deelnemers worden bepaald door het percentage gewonnen partijen. Verder zijn er nog de jaarlijkse clubkampioenschappen, de NBTF Federatiecup en het open Henk Schriever-toernooi.
Meedoen aan wedstrijden is nooit verplicht, maar wel erg leuk!