1977: Wedstrijd in de bedrijfskantine van Philips
2018: Competitie in de sporthal de Gildekamp

Wie zijn wij?

In 1957 werd bij Philips Semiconductors Nijmegen, het huidige NXP Semiconductors, een omni-vereniging opgericht door kantinebaas Theo Leenders en fabrieksbaas Henk Schriever. De vereniging bestond uit een voetbal- en een tafeltennisafdeling PHTTV (PHilips TafelTennis Vereniging). Van oorsprong zijn we dus een vereniging van medewerkers of kinderen van medewerkers die bij Philips werkten. De wedstrijden en toernooien werden gespeeld op het bedrijfsterrein.
De tafeltennissers van Philips speelden aanvankelijk in de NTTB (Nederlandse TafelTennis Bond). Het niveau waarop toen gespeeld werd was zeer redelijk, op het hoogtepunt speelde het eerste team zelfs landelijk in de tweede klasse. Rond 1965 maakte de vereniging een overstap naar de NBTF (Nijmeegse BedrijfsTafeltennis Federatie), een bedrijvencompetitie.
Midden jaren zeventig beleefde de vereniging haar glorietijd. In die tijd was er zelfs een jeugdafdeling van 25 leden, iets wat voor een bedrijfssportvereniging vrij ongewoon was. Sinds 1985 zijn we als zelfstandige vereniging verder gegaan onder de naam TTV D.V.S. (Door Vriendschap Sterk). Aanleiding was dat er door praktische problemen geen gebruik meer gemaakt kon worden van de kantine op het Philips-terrein. Sindsdien staat de club op eigen benen en worden de balletjes (na wat omzwervingen door Nijmegen) geslagen in sporthal de Gildekamp. Vanaf 1957 hebben we vele teams en leden kampioen zien worden, maar wat nog veel belangrijker is heel veel plezier zien beleven aan de leuke tafeltennissport. TTV D.V.S. is momenteel met ongeveer 50 seniorleden de grootste vereniging binnen de NBTF.